Aksjene de store fiskene handler i

Også i forrige uke var en rekke av de store fiskene aktive i markedet. Her er et knippe av de handlene som ble foretatt.

Børs

Flere profilerte investorer var aktive i aksjemarkedet forrige uke.Blant de som kjøpte aksjer var Jan Petter Sisseners investeringsfond Sissener Sirius ASA, som skaffet seg 150.000 aksjer i EMGS. Sissener & Co. har nå 2,24 prosent i selskapet - totalt 3,45 millioner aksjer.Sissener Sirius forsvinner samtidig ut av Topp 30-listen i John Fredriksen-selskapet Seawell. Forrige uke var Sissener & Co. nummer 28 på listen med 630.000 aksjer.Ferd AS, med Johan Henrik Andresen i spissen, var på ferde i PGS, og solgte i forrige uke 197.793 aksjer. Investoren falt med det fra 24. plass på listen over de 30 største ned til 26. plass. Andresen har nå 0,76 prosent av selskapet.Kagra AS, med styreleder Jens Dag Ulltveit-Moe i spissen, står oppført med en million ytterligere aksjer i solselskapet REC og har nå 0,87 prosent av selskapet. Ulltveit-Moe & Co. er 8. største aksjonær.Haakon Sæter og hans Silvercoin Industries AS kjøpte 104.800 aksjer i Nio Security i forrige uke. Sæter har nå 2,09 prosent av selskapet.I SeaBird Exploration var Frederik Wilhelm Mohns Perestroika AS på ferde i forrige uke, og Mohn & Co. handlet ytterligere 22.983 aksjer, og har nå 12,92 prosent av selskapet. Perestroika AS er største eier.Samtidig solgte Kristian Siem unna 50.000 aksjer i samme selskap og har nå 0,71 prosent av selskapet, noe som holder til en 27. plass på Topp 30-listen.Siem Industries står denne uken i tillegg oppført med 180.000 flere aksjer i Subsea 7.Tore Aksel Voldbergs Solon AS, som forrige uke suste inn til 23. plass på listen over de 30 største i Eitzen Chemical, faller denne uken ut igjen. Han stod forrige uke oppført med 4 millioner aksjer i selskapet.Songa Shipping and Trading kommer inn på 25. plass i samme selskap og har nå 3,4 millioner aksjer - 0,45 prosent av selskapet.WarrenWicklund Norge var på ferde i Norwegian i forrige uke og solgte 6.200 aksjer i selskapet. Warren sitter nå på 0,42 prosent av Norwegian, litt over 144.000 aksjer.Awilco Invest AS kjøpte i forrige uke aksjer i både Norske Skog og Nordic Semiconductor. I førstnevnte selskap bla 543.785 aksjer handlet inn, og her sitter selskapet nå på 1,21 prosent - 2,3 millioner aksjer.I Nordic Semiconductor ble nesten 1,5 millioner aksjer kjøpt inn, og her sitter Awilco nå på 4,27 prosent av aksjene og er 4. største eier. Samtidig solgte selskapet unna 2 millioner aksjer i BW Offshore, og er med det 19. største aksjonær med 0,66 prosent.Fougner Invest AS og Eigil Stray Spetalens KristianRo AS solgte forøvrig aksjer i Nordic Semiconductor forrige uke. Fougner kvittet seg med 100.000 aksjer og har nå 1,72 prosent mens Spetalen solgte 23.250 aksjer og har 1,23 prosent.DNO Invest AS, der Berge Gerdt Larsen er styrets leder, har kjøpt 1.000.000 aksjer i Rocksource. Gerdt Larsen & Co. har nå 2,00 prosent av selskapet, totalt 5.251.717 aksjer, og hopper fra 8. plass til 4. plass på listen over de 30 største aksjonærene.Samtidig kjøpte Gerdt Larsens Larsen Oil & Gas AS snaue 3 millioner aksjer i DNO International. Gerdt Larsen sitter nå på 3,14 prosent av oljeselskapet.Frode Teigen var forrige uke på ferde i et knippe selskaper, og han fortsatte blant annet sitt nedsalg i Northland Resources. Her ble 669.146 aksjer lempet ut, noe som betyr at Teigen nå sitter på 1,85 prosent av selskapet.Samtidig kjøpte Teigen 300.000 aksjer i Codfarmers, der han nå har 10,02 prosent som nest største aksjonær, i tillegg til at han solgte 207.279 aksjer i Cermaq, der han nå er 9. største aksjonær med 1,09 prosent av aksjene.Den London-baserte investoren Alexander Hansson raser på listen over de 30 største i Eltek, og solgte i forrige uke 4,43 millioner aksjer i selskapet. Det sender ham fra 9. plass til 23. plass på Topp 30.Hansson har nå 0,22 prosent av selskapet, 720.000 aksjer totalt.BSN AS, der Jacob Stolt-Nielsen er styreleder, kjøpte i forrige uke 410.000 aksjer i Cecon. Stolt-Nielsen har nå 0,49 prosent av aksjene i Oslo Axess-aktøren.John Fredriksens Hemen Holding står oppført med 1.600.000 flere aksjer i Seawell. Hemen har nå 9,74 prosent av selskapet.Fredriksens Golden Ocean, Marine Harvest og Seadrill dukker også opp på oversikten over kjøpte og solgte aksjer i forrige uke, og investoren selv står oppført med færre aksjer i Seadrill og Marine Harvest, mens hans står oppført med flere i Golden Ocean.HegnarOnline har skrevet tidligere om at flere av "handlene" til Fredriksen kan være aksjer som går ut/kommer tilbake fra lån etc.- På generell basis kan jeg si at det hender at aksjer kommer tilbake fra lån etc., og da vil det se ut på disse listene som om det har vært et kjøp, uten at det i realiteten har blitt foretatt noe slikt, uttalte Thomas Borchgrevink, sjef for markedsovervåking ved Oslo Børs, i juli i år.I Marine Harvest solgte Fredriksen som kjent stort unna forrige uke, og hans Geveran Trading står nå oppført med 250 millioner færre aksjer enn tilfellet var uken før. Det holder likevel til en førsteplass på listen over de 30 største aksjonærene, og Fredriksen har fremdeles 23,21 prosent av selskapet.

Nyheter
Børs