Oljeprisen løfter Oslo Børs

Solen skinner på Oslo Børs. Sterk oljepris, enighet om krisepakke til Irland og en rekke meldinger bidrar til at flere selskap stiger fra morgenen av.

Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs åpner opp mandag morgen, og hovedindeksen stiger 0,86 prosent til 405,81. Det er etter 30 minutters handel omsatt aksjer og verdipapirer for 451 millioner kroner.Statoil stiger 0,56 prosent til 125,80 kroner.Oljeprisen stiger igjenOljen er på sitt høyeste på to uker. Ved børsstart omsettes et fat Brent-olje med januar-levering for 86,60 dollar fatet, opp 1,20 prosent inneværende døgn. WTI-olje er opp 1,37 prosent og omsettes for 84,91 dollar fatet.- Dagens mer oppoverpekende tone synes å være basert på en lettelsesbølge fra den irske gjeldsutløsningen, sier Serene Lim, energistrateg i Australia & New Zealand Banking Group i Singapore, til Bloomberg News.-Dette kommer i tillegg til en positiv stemning i markedet, sier hun.Brent spot sluttet på 85,21 dollar fatet fredag, mot 85,75 dollar torsdag.Nio Security opp på fredagens tall Nio Security slapp tall for 3.kvartal rett etter børsslutt fredag. Etter restruktureringen melder selskapet om bedre resultater, og aksjen stiger 11,47 prosent til 3,40 kroner.Jinhui opp på tall Jinhui leverte bedre resultater for 3. kvartal 2010 , og markedet svarer med å sende aksjen opp fra børsstart. Jinhui er foreløpig opp 8,53 prosent til 22,90 kroner.Nordea Markets har hevet kursmål på aksjen fra 42,8 til 47 kroner.Photocure opp på melding Photoure stiger 3,36 prosent til 43,00 kroner, på positive meldinger om kosmetikkproduktet Allumera .Frontline fortsetter ned Frontline går motstrøms og faller. Aksjen er ned 0,80 prosent til 160,40 kroner. Også seismikk-selskapene PGS og TGS-Nopec faller henholdsvis, 0,25 og 0,09 prosent.Meglerhuset UBS nedjusterer kursmål på REC fra 15,10 kroner til 14 kroner, og holder fast ved sin salgsanbefaling. REC faller 1,96 prosent til 15,98 kroner.Ellers faller Green Reefers 16,6 prosent, Petrolia Drilling åpner ned 10,7 prosent og Komplett faller 4,05 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs