Oslo Børs falt i dag under 400 poeng

Oslo Børs startet uken med å falle under 400 poeng. Vinneren slo til med en oppgang på 58 prosent. Her er dagens børskommentar.

Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag ned 1,10 prosent før den sluttet på 397,91 poeng. Det ble omsatt aksjer for 5,5 milliarder kroner. Store selskap som Yara, Norsk Hydro og Telenor opplevde kursfall på henholdsvis 0,73 prosent, 2,11 prosent og 2,34 prosent mens DnB NOR kunne vise til en oppgang på 0,39 prosent.Hans Thrane-Nielsen, forvalter i Storebrand, var dagens gjest i økonominyhetene med Trygve Hegnar. Se sendingen her.Veien videre- Til tross for store nyhetsdrivere denne uken som kan trigge en eventuell kortsiktig korreksjon opprettholder vi vår kjøpsanbefaling på markedet. Vi tror markedet, i fravær av negative sjokk vil vise en positiv utvikling, drevet av sterk inntjening i selskapene som underbygger resultatveksten på 24,3 prosent som forventes fra 2010 til 2011, skriver Nordea i sin ukerapport.Olje Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i januar, har gått opp 0,74 prosent og står nå i 86,21 dollar. Statoil falt 1,36 prosent.Dolphin Interconnect Solutions Styret i Dolphin Interconnect Solutions foreslår en emisjon for å innhente egenkapital på rundt 360 millioner kroner i en rettet emisjon i forbindelse med en foreslått endring av strategi, og selskapets planlagte etablering av et nytt geofysisk virksomhetsområde med fokus på marin seismikk.Selskapet venter at totale investeringer i forbindelse med etablering av det nye virksomhetsområdet å være omtrent 800 millioner kroner. Aksjen slo til med en oppgang på hele 57,79 prosent, dog på et lavt volum.REC REC var i fritt fall mandag formiddag etter at meglerhuset UBS opplyste om at de nedjusterer kursmål på aksjen fra 15,10 kroner til 14 kroner, og holdt fast ved sin salgsanbefaling. Meglerhuset DnB NOR Markets, på sin side, opplyser imidlertid om at de i sin ukeportefølje tar Norsk Hydro og Orkla ut til fordel for REC og Aker Solutions.- Vi tar inn REC og Aker Solutions. Vi mener REC har falt for mye , og at markedet for selskapets produkter er i sterk vekst.Videre skriver Financial Times Deutschland mandag at medlemmer av det tyske regjeringspartiet CDU anbefaler mer subsidiekutt på solpaneler neste år.- CDU har sendt ut forslag til et subsidiekutt også i løpet av 2011, og ikke bare det i januar. Jeg tror ikke at det andre kuttet kommer før en ser hvordan salget utvikler seg i 1. halvår, så det er jeg ikke bekymret for. Jeg er derimot mer bekymret for overkapasiteten i bransjen, sier analytiker Tor Klaveness hos Warren Bank til TDN Finans.Warren startet dekning av REC-aksjen på fredag, med en salgsanbefaling og kursmål 14 kroner.REC gikk ned 6,26 prosent til 15,28 kroner.Nio Security Nio Security slapp tall for 3.kvartal rett etter børsslutt fredag. Etter restruktureringen melder selskapet om bedre resultater. I dag klatret aksjen 15,74 prosent.Jinhui Jinhui leverte bedre resultater for 3. kvartal 2010 , og markedet svarte med å sende aksjen opp fra børsstart. Jinhui endte dagen med en oppgang på 7,11 prosent før den sluttet på 22,60 kroner.Nordea Markets har hevet kursmål på aksjen fra 42,8 til 47 kroner.Photocure Photoure gikk opp 3,37 prosent og sluttet på 43 kroner, på positive meldinger om kosmetikkproduktet Allumera.Irland Krisepakken til Irland på 85 milliarder euro har så langt ikke lykkes i å roe markedene. Mandag falt euroen til sitt laveste nivå på to måneder.Også rentetrykket mot de såkalte PIIGS-landene (Portugal, Irland, Italia, Hellas og Spania) består, skriver AFP. Renten på greske og irske statsobligasjoner med ti års løpetid ligger på henholdsvis 12 og 9,4 prosent. Til sammenligning er renten i Tyskland 2,78 prosent.Det irske kriselånet ble vedtatt på et ekstraordinært møte mellom finansministrene i eurosonen søndag, etter at eksperter fra EU-kommisjonen og Det internasjonale pengefondet (IMF) hadde kommet i mål med forhandlingene med den irske regjeringen.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs