REC-konkurrent med kruttsterke tall

Solaktøren Trina Solar legger tirsdag frem kvartalstall som er langt mer solide enn hva analytikerne hadde ventet på forhånd og dobbelt så gode som i fjor.

Solen kommer frem bak skyene - Foto: N.N. / Statoil
Børs

Solaktøren Trina Solar har tirsdag lagt frem et justert resultat per aksje på 1,19 dollar for tredje kvartal 2010,Analytikere hadde ifølge Thomson Financial på forhånd ventet et resultat på 0,87 dollar per aksje.Ved samme kvartal i fjor hadde Trina Solar et resultat på 0,52 dollar per aksje.Resultatet denne gang er inklusive 0,11 dollar per aksje i negativ valutaeffekt.Innektene for selskapet kom inn på 508 millioner dollar, mot ventet 420 millioner dollar. Fasit for Q3-2009 var her 250 millioner dollar.Bruttomarginen var på 31,4 prosent i kvartalet mot tidligere guiding som var på rundt 30 prosent.Den norske solgiganten REC, som endte kraftig ned mandag, er tirsdag opp 1,04 prosent til 15,43 kroner.Les rapporten fra Trina Solar her

Nyheter
Børs