Analytikernes Norwegian-dom

Tidligere i dag fortalte Bjørn Kjos hvordan det går med Norwegian. Her er dommen fra analytikerstanden.

Bjørn Kjos, Norwegian. Foto: Scanpix
Børs

I morges kunne vi lese at Norwegian fløy 1.084.782 passasjerer i november 2010, opp 16 prosent i forhold til samme måned i fjor. Total passasjertrafikk (RPK) økte med 32 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 27 prosent. Kabinfaktoren var på 77 prosent, opp tre prosentpoeng.Yielden var på anslagsvis 0,50 kroner i november i år, mot 0,55 kroner året før.Ifølge Reuters er analytikerne delt i synet på nyheten fra Norwegian- Det var en veldig sterk volumvekst, og yielden var omtrent som ventet. Summen av det viser at de ligger litt foran på inntektene både i oktober og november enn det vi hadde lagt til grunn, sier Nordeas Tore Østby til Reuters.- Vi syns dette var nøytralt i forhold til våre forventninger. Load factor (kabinfaktor) var bra, og yielden er svak. De to nøytraliserer hverandre, sier Thomas Nielsen i Pareto.En oppdatering fra Handelsbankens Christian Dyvik bruker uttrykket "anstendige trafikktall". Henrik Schultz i Argo Securities opprettolder sitt kursmål på 120 kroner og sin reduseranbefaling.I skrivende stund omsettes aksjen for 117 kroner, ned 2,09 prosent.

Nyheter
Børs