"Betinget optimistisk" til norsk økonomi

DnB NOR-sjef Rune Bjerke er positvt overrasket over den økonomiske utviklingen i Norge i 2010. Han har likevel usikkerheten i de internasjonale markedene i bakhodet.

DnB NOR-sjef Rune Bjerke. Foto: Scanpix
Børs

Konsernsjef i DnB NOR, Rune Bjerke, er "betinget optimistisk" til norsk økonomi, men mener usikkerheten internasjonalt er et faremoment, også for Norge, melder Reuters.- Vi kan ikke være uberørt av gjeldskrisen i Europa, vi kan ikke være uberørt av veldig høye ledighetstall i mange europeiske land og USA, og vi kan ikke være uberørt av potensielt kommende kriser mellom Kina og USA, sier han til Reuters, og peker på at en liten åpen økonomi som Norge er svært sårbar i forhold til handelskonflikter.Bjerke sier til nyhetsbyrået at "ørlite motvind" eller manglende positive engangseffekter på tampen av året kan gi DnB NOR et 2010-resultat som ligger under målsetningen.- Vi holder fast ved målet om å klare 20 milliarder kroner før skatt og tap for 2010, men det kommer til å bli svært tøft å nå det målet, forteller han.

Nyheter
Børs