Cermaq: - Dette er en anerkjennelse

Cermaqs innovasjonsselskap vil spille en sentral rolle i det nye forskingssenteret for lakselus.

Geir Isaksen - Foto: Finansavisen
Børs

Cermaqs innovasjonsselskap EWOS Innovation vil spille en sentral rolle i det nye forskingssenteret for lakselus. Senteret vil ha hovedkontor ved Universitetet i Bergen og vil motta betydelig finansiell støtte fra Norges Forskningsråd som ett de nylig oppnevnte Sentrer for forskningsdrevet innovasjon. Øvrige partnere i senteret er Norges Veterinærhøyskole, Havforskningsinstituttet, Novartis, Marine Harvest, Lerøy Seafood og Patogen Analyse. Det legges opp til samarbeid med institutter fra andre land, som Chile, Canada og Storbritannia.Senteret vil fokusere på utvikling av nye medisiner, overvåking og kontroll av resistans, utvikling av immunikontroll og reduksjon av lakselusens evne til å feste seg på laksen.Målsettingen er å fremskaffe nye metoder for effektiv integrert sykdoms- og parasittkontroll (integrated pest management) for lakselus i oppdrettsanlegg.- Etableringen av senteret er viktig for å håndtere en betydelig utfordring i norsk lakseoppdrett, sier konsernsjef Geir Isaksen i en melding.- Dette er en anerkjennelse av Cermaqs innovasjonsselskap, EWOS Innovation. Forsking og utvikling står sentralt i hele vår verdikjede, og vi satser mye på forskning for å forbedre næringen, understreker Isaksen.

Nyheter
Børs