Dette vil påvirke Oslo Børs onsdag

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs. (Oppdatert med spådommer fra Netfonds)

Børsen. Foto: Berit Roald / SCANPIX
Børs

Oslo Børs tirsdag En Nervøs stemning preget Oslo Børs tirsdag. Positive makrotall fra USA løftet hovedindeksen noe, men bekymringene rundt sør-europeiske lands statsgjeld skapte fortsatt uro på børsen. Hovedindeksen endte til slutt ned 0,46 prosent til 396,07, og det ble omsatt verdipapier for 7,54 milliarder kroner.Ned i USA Wall Street opplevde en svak avslutning på novembe r. Tirsdag falt Dow Jones 0,4 prosent til 11.006,02, mens S&P 500 endte ned 0,6 prosent til 1.180,55. Teknologitunge Nasdaq ramlet 1,1 prosent til 2.498,23.Slik gikk det med de norske aksjeneAsia snudde opp Asia-børsene åpnet ned, men markedene har snudd i løpet av dagen. Sentimentet ble løftet av kinesiske industritall. Den kinesiske PMI-indeksen er nå på 55,2, det høyeste nivået på syv måneder. Amerikanske forbrukertall blir også godt mottatt. Nikkei-indeksen steg 0,5 prosent. Shanghai-børsen i Kina er opp rundt en halv prosent. Hang Seng i Hong Kong faller derimot 0,4 prosent.Følg Asia-børsene herOpptur i vente i Europa Ifølge Reuters ventes de største børsene i Europa å åpne opp. Britiske FTSE 100 ventes opp 10-18 poeng, noe som tilsvarer 0,3 prosent. Tyske DAX ventes opp 19-28 poeng (0,4 prosent), mens CAC 40 i Paris er spådd opp 13-22 poeng (inntil 0,6 prosent). Det vises til de positive nyhetene fra Kina.Flatt i Oslo?- Vi tror Oslo Børs åpner flatt i dag, skriver NetfondsVårt Fair Value-estimat for hovedindeksen er 396,1, tilsvarende gårsdagens sluttkurs. De asiatiske børsene startet ned i tidlig handel i natt, men har nå snudd opp etter at de kinesiske PMI tallene kom inn over forventningene. Når det er sagt, gjeldsuroen i eurosonen vil mest sannsynlig prege børsene også i dag, heter det.Estimatet er beregnet klokken 07:00 og relaterer seg til OSEBX kl 09:05.Oljeprisen lavere enn ved børsslutt Onsdag morgen handles Brent-olje med januarlevering for 86,33 dollar fatet, opp 0,5 prosent, mens prisen var 87,00 dollar fatet da Oslo Børs stengte dørene.Meldinger tirsdag kveld og onsdag morgen:

  Goodtech-avtale i Sverige gikk i vaskenBerge Gerdt Larsen øker i DNO - igjenInnsider kjøper Funcom-aksjerSeadrill kan gå sammen med PrideEitzen Maritime henter penger med stor rabattFinansdirektøren i Wentworth går av
Dette skjer i dag:
 • Kina: PMI november
 • Norge: PMI november kl 09:00Norge: PMI november kl 09:00
 • Frankrike: PMI endelig november kl 09:50Frankrike: PMI endelig november kl 09:50
 • Tyskland: PMI endelig november kl 09:55Tyskland: PMI endelig november kl 09:55
 • ØMU: PMI endelig november kl 10:00ØMU: PMI endelig november kl 10:00
 • Storbritannia: PMI november kl 10:30Storbritannia: PMI november kl 10:30
 • USA: Nye boliglånsøknader (MBA) uketall kl 13:00USA: Nye boliglånsøknader (MBA) uketall kl 13:00
 • USA: ADP sysselsettingsendring november kl 14:15USA: ADP sysselsettingsendring november kl 14:15
 • USA: ISM november kl 16:00USA: ISM november kl 16:00
 • USA: Byggeinvesteringer oktober kl 16:00USA: Byggeinvesteringer oktober kl 16:00
 • USA: Beige Book kl 20:00USA: Beige Book kl 20:00
 • Nordic Health Care-konferanse i regi av Sigma Fondsforvaltning og DnB NOR Markets, i DnB NORs lokaler på Aker Brygge.Nordic Health Care-konferanse i regi av Sigma Fondsforvaltning og DnB NOR Markets, i DnB NORs lokaler på Aker Brygge.
 • Morpol: Kapitalmarkedsdag i Ustka, Polen.Morpol: Kapitalmarkedsdag i Ustka, Polen.
 • Frokostmøte i regi av NFF: "Vekst i oil service?". Kl 08:30Frokostmøte i regi av NFF: "Vekst i oil service?". Kl 08:30
Saken blir oppdatert.

Nyheter
Børs