Estland innfører euro

Estland kan bli det siste landet på ganske lenge som slutter seg til eurosonen.

Foto: Finansavisen
Børs

Den økonomiske krisen gjøre at andre østeuropeiske land gjerne venter.Når Estland innfører euro 1. januar, har eurosonen i alt 17 medlemmer. Men tilliten til valutasamarbeidet er skrantende som følge av gjeldsproblemene i Hellas, Irland og flere søreuropeiske land.Både Polen, Ungarn og andre sentraleuropeiske og østeuropeiske land har lovet at de vil innføre euro, men de ser ikke ut til å ha det travelt.I Estland er det også de som ser på utviklingen med stor mistro. I sentrum av hovedstaden Tallinn har demonstranter hengt opp plakater for å advare mot farene ved den felles valutaen. På plakatene beskrives euroen som et synkende skip, og man ønsker Estland velkommen til Titanic.Regjeringen forsvarer imidlertid beslutningen.- Våre estiske krooner er virkelig vakre sedler, men dessverre kan ikke investorene stole like mye på de vakre sedlene som de kan stole på euro, sa statsminister Andrus Ansip på en pressekonferanse nyttårsaften. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv