Norwegian-nedtur på blå børs

Oslo Børs når ny årsbeste tirsdag. Norwegian-aksjen faller rundt tre prosent til tross for sterk økning i passasjertrafikken forrige måned. Idex fortsetter den sterke oppgangen fra mandag.

Administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian - Foto: Berit Roald / Scanpix
Børs

Oslo Børs stiger nok en gang til årsbeste, og hovedindeksen har fortsatt å styrke seg stort sett hele tirsdag formiddag.Wall Street falt mandag kveld, mens utviklingen var blandet i Asia i morges. Børsen i Shanghai snudde imidlertid fall til pluss mot slutten av dagen.Rundt lunchtider er Oslo Børs opp 0,95 prosent til 424,26 kroner, og det er hittil omsatt verdipapirer for 3,13 milliarder kroner.Oljeprisen har styrket seg i løpet av tirsdag formiddag, og Brent-oljen med januarlevering er nå opp 0,77 prosent til 92,15 dollar fatet. WTI-oljen med levering i januar handles i øyeblikket for 90,17 dollar fatet, opp 0,88 prosent.Statoil er opp 1,37 prosent til 133,00 kroner.Til himmels for andre dag Idex stakk av med førstepremien for selskapets patenterte SmartFinger Film fingeravtrykksensorteknologi ved SESAMES Awards-seremonien den 6. desember 2010 ved Cartes & IDentification 2010 utstillingen i Paris.Mandag steg aksjen 44 prosent på Oslo Axess. I dag stiger aksjen ytterligere 13,41 prosent til 2,03 kroner.Milepæl for Badger Styringskomiteen i Badger Explorer prototype-prosjektet godkjenner boretesten i Brumunddal.Aksjen er opp 5,26 prosent til 20,00 kroner.Yara opp på kapitalmarkedsdag Yara International ASA møter i dag investorer og analytikere til Yaras kapitalmarkedsdag for å presentere bedrede markedsutsikter, samt selskapets sterke posisjon og vekstmuligheter.Yara styrker seg 1,30 prosent til 328,10 kroner.Norwegian øker trafikken Norwegian Air Shuttle meldte i dag oppgang i passasjertrafikken i forrige måned.Selskapet hadde 1.084.782 passasjerer i november 2010, opp 16 prosent i forhold til samme måned i fjor. Total passsasjertrafikk (RPK) økte med 32 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 27 prosent.- Vi syns dette var nøytralt i forhold til våre forventninger. Load factor (kabinfaktor) var bra, og yielden er svak. De to nøytraliserer hverandre, sier Thomas Nielsen i Pareto til Reuters tirsdag.Flyselskapet faller hele tre prosent til 116,00 kroner.2,2 millioner fløy med SASOgså SAS melder tirsdag formiddag om passasjertall i november.SAS Gruppen hadde i november 2,2 millioner passasjerer, opp 7,8 prosent fra samme periode året før. Flyselskapet hadde en kabinfaktor på 70 prosent, opp 2,8 prosentpoeng, mens kapasiteten målt i antall setekilometer (ASK) økte med 6,9 prosent.SAS-aksjen stiger 2,05 prosent til 19,90 kroner.Oslo kommune velger EDB ErgoGroup Oslo kommune har inngått en avtale med EDB ErgoGroup om leveranse av fast- og mobiltelefonitrafikk. Samlet verdi er 75 millioner kroner.Aksjen faller 0,80 prosent til 12,45 kroner.Schibsted-lån Schibsted meldte mandag om en potensiell utstedelse av obligasjoner. I dag ble det opplyst at Schibsted ASA har utstedt 700 millioner kroner i form av nye usikrede obligasjonslån i det norske obligasjonsmarkedet.Markedet belønner Schibsted med en oppgang på 1,84 prosent til 166,00 kroner.Axis-Shield kjøper opp Axis-Shield meldte i dag om at de kjøper opp homocysteine-virksomhet fra deres amerikanske partner, Catch Incorporated.Aksjen stiger 1,60 prosent til 25,40 kroner.Acta-kunder får milliardgevinst Acta-kunder selger eiendommer med milliardgevinst .Boligutleie Holding I AS og Hyresfastigheter Holding I AB selger alle sine eiendommer, mens Boligutleie Holding III AS og Hyresfastigheter Holding III AB via datterselskaper selger ca. 20 prosent av sine eiendommer.Acta er opp 7,50 prosent til 2,58 kroner.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs