Rekorder under vann

Så langt i 2010 har undervannsentreprenørene annonsert kontrakter for 9,1 milliarder dollar. Det er høyere enn i fjor, og fortsetter utviklingen kan det skape kapasitetsproblemer.

M/S "SKANDI ACERGY". Foto: Selskapet
Børs

Undervannsentreprenørene har annonsert større kontraktsvolum i år enn i fjor. Fortsetter trenden, kan det bli kapasitetsproblemer og bedre marginer for selskapene, skriver Finansavisen.Hittil i år er det annonsert kontrakter for 9,1 milliarder dollar, og Acergy har alene annonsert kontrakter for 2,1 milliarder dollar.Ifølge avisen er det ventet at det vil strømme på med flere subsea-kontrakter fremover.- Det kommer fremdeles sterke signaler fra utstyrsleverandørene, og oljeselskapene sanksjonerer prosjekter i økende grad, sier analytiker i Arctic Securities, Erik Tønne, til avisen.- Dersom dette fortsetter vil markedet raskt stramme seg til. Man kan få flaskehalser som kan lede til stigende priser og høyere marginer for subsea-selskapene, sier analytikeren.

Nyheter
Børs