- Strategisk viktig kontrakt

Kongsberg Automotive har vunnet en strategisk viktig kontrakt.

Foto: Kongsberg Automotive
Børs

Kongsberg Automotive meldte mandag kveld om en strategisk viktig kontrakt på produksjon av trykkluftkoblinger for en global produsent av lastebiler i Asia. Kontrakten er verdt 15 millioner euro og løper foreløpig over 5 år med produksjonsstart i 2012. Kongsberg Automotive er ledende i Europa innenfor dette produktområdet.- Kontrakten gjelder trykkluftkoblinger i kompositt til bremse- og luftfjæringssystemet på kjøretøyene, et av de produktområdene vi har som ambisjon å globalisere, sier Håkon Amundsen, VP Sales & Marketing for buss- og lastebilmarkedet i Kongsberg Automotive.- Vårt koblingssystem tilbyr mange alternative løsninger for lastebilprodusentene når trykkluftsystemet skal konstrueres, noe som blir stadig viktigere ettersom det blir mindre og mindre plass på kjøretøyet. Betydelig redusert montasjetid, mindre vekt og modulære komponentene gjør dette til markedets mest fleksible system. Det er godt å få bekreftet at systemets fordeler fremfor konkurrentenes også er avgjørende i Asia. Vi tror dette bare er begynnelsen, sier Amundsen.- Denne kontrakten gjør at vi introduserer koblingsproduktene våre både i India og Kina som er Asias to største markeder. Vi vil lokalisere produksjonen i begge landene noe som fører til at vi oppfattes som en lokal produsent. Vi har store forventninger til dette produktområdet i tiden fremover, både i Europa og andre deler av verden, konkluderer Scott Paquette konserndirektør for Fluid Transfer Systems i Kongsberg Automotive.

Nyheter
Børs