Analytiker: Kjøp, kjøp og kjøp

Investtech og Geir Linløkken rykker fredag ut og anbefaler kjøp av tre Oslo Børs-aksjer. Det snakkes om solid oppside, oversolgte aksjer, gode kjøp og fundamentalt billige investeringer.

CEO Espen Grønstad, Asbjørn Taugbøl (forskning og analyse) og forskningssjef Geir Linløkken i Investtech. Foto: Iván Kverme/Finansavisen
Børs

I dagens rapport fra Investtech beskrives Orkla, Det norske og Sevan Marine som kjøpskandidater.- Orkla har falt nesten uavbrutt de siste to-tre ukene. Kursen har kommet ned mot støtten ved 52,10 kroner samtidig som aksjen nå er oversolgt. Trendbildet er imidlertid klart positivt, noe også volumutviklingen er, så aksjen anses som et godt kjøp nå. Et salgssignal vil utløses ved et eventuelt brudd under 52,10 kroner, og man bør da vurdere å selge aksjen. Orkla er plukket ut som handelsmulighet "oversolgt og nær støtte" med risk:reward på 1:3,55. Kjøpskandidat på kort og middels lang sikt, skriver Investtech.Oljeselskapet Det norske har steget nærmere sju prosent den siste måneden. Linløkken og Investtech tror det nå er duket for mer oppgang.- Det norske oljeselskap ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt og en videre oppgang indikeres. Aksjen har imidlertid gått svakt de siste månedene og ligger nær støtten ved 26,20 kroner. Samtidig er aksjen maksimalt positiv på innsidehandler etter til sammen syv innsidekjøp i desember og januar, noe som indikerer at aksjen er fundamentalt billig. Aksjen er dermed positiv både teknisk og på innsidehandler og en videre oppgang indikeres.Det norske oljeselskap er plukket ut som handelsmulighet "Positiv på innsidehandler og nær støttenivå" med risk:reward på 1:3,97. Kjøpskandidat på kort og middels lang sikt, skriver Linløkken.Fredagens tredje utvalgte er Sevan Marine, som falt nærmere 40 prosent på Oslo Børs i 2010.- Sevan ligger i en fallende trendkanal og er foreløpig teknisk negativ. En omvendt-hode-og-skuldre-formasjon er imidlertid under utvikling og om denne blir brutt opp, vil et kjøpssignal bli utløst. Ved å kjøpe nå, før signalet, vil man få en vesentlig større oppside enn om man venter. Samtidig er imidlertid risikoen stor for at aksjen fortsetter ned, og vi aldri får noe brudd. Skulle formasjonen slå til, vil imidlertid kursen stige til 7,45 kroner eller mer, noe som gir en oppside på godt over 20 prosent. Det er støtte ved 5,80 kroner, og brudd under dette nivået vil utløse et salgssignal. Ved kjøp på dagens kurs er dermed både oppsiden og nedsiden relativt høy. Sevan er dessuten er aksjen med høy risiko, der kursen gjerne svinger nesten ti prosent på ukebasis. Sevan er plukket ut som handelsmulighet "omvendt-hode-og-skuldreformasjon utvikles med positiv volumutvikling" med risk:reward på 1:1,56. Svak kjøpskandidat på kort sikt - Watch på middels lang sikt, avslutter Linløkken.Orkla stiger fredag 0,09 prosent, Det norske er opp 0,73 prosent mens Sevan Marine faller 0,80 prosent.

Nyheter
Børs