Analytiker: - Ser høyere snittpris

Analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets ser høyere snittpris for laks i 2011.

Laks fra Norge i Continente Colombo supermarked i Lisboa i Portugal. Fiskedisk Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Børs

- Vårt prisestimat for 2011 blir hevet fra 35,50 kroner per kilo til 37,50 kroner per kilo, mens esimatet for 2012 blir stående på 32 kroner per kilo, skriver Giskeødegård i en fersk rapport.Årsaken til at meglerhuset velger å oppjustere snittprisen skal være minimal vekst i lakseutbudet fra Norge og høyere priser på kontrakter.Giskeødegård tror den bratte veksten i biomasse er på vei til å flate ut, og mener vi i år vil se en vekst på 3 prosent. Analytikeren indikerer likevel en sterkere vekst i 2012, som følge av at et høyt tall smolt ble satt ut sent i 2010.

Nyheter
Børs