Dobling i 2011 for dagens børsrakett

Det er negativ stemning for investorene på børsen, men det finnes lyspunkter. Transeuro har mer enn doblet seg i verdi så langt i 2011.

Publisert 14. jan. 2011 kl. 12.06
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 06.45
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 533 ord

Det råder en negativ stemning på Oslo Børs. Hovedindeksen faller 0,6 prosent til 441,16, mens omsetningen er kommet opp i 2,5 milliarder kroner.Den kinesiske sentralbanken øker reservekravene for landets banker med 50 basispunkter og bidrar til å trekke sentimentet ned.Oljeanalytiker venter prissvingninger Brent-olje med mars-levering handles for 97,16 dollar fatet, ned 0,2 prosent i dagens handel, mens amerikansk WTI-olje faller 1,2 prosent t til 90,31 dollar fatet.Oljeanalytiker Thina Margrethe Saltvedt fra Nordea Markets påpeker overfor HegnarOnline at det i dag kommer flere viktige tall som vil være med å påvirke prisen på Brent-olje.- Det er særlig retail sales-tallene som vil påvirke om Brent skal videre opp eller ned. Hvis det tallet skuffer, vil vi trolig se et fall, sier Saltvedt, som også viser til at i dag er siste handledag for februar-kontrakten.- Det er et ekstra høyt antall åpne kontrakter, som må lukkes før februar-kontrakten går ut i dag. Det vil mest sannsynlig føre til svingninger i Brent-oljeprisen mot slutten av dagen sier Saltvedt.Statoil faller Statoil faller 0,3 prosent til 141,60 kroner. Statoil og OMV i Norge har inngått avtale om bytte av andeler på to lisenser i Barentshavet.Transeuro opp 104 prosent Transeuro stiger hele 21,6 prosent til 1,41 kroner på Oslo Axess. Det betyr at traderfavoritten har steget hele 104 prosent så langt i 2011. Det har vært dårlig med nyheter fra selskapet på nyåret, men markedet venter flere avklaringer fremover.Yara på topp Yara trekker opp 1,6 prosent til 351,50 kroner på dagens høyeste volum så langt: 428 millioner kroner. IR-direktør Torgeir Kvidal sier til TDN Finans i dag at selskapet har økt prisen på CAN-gjødsel i Tyskland og Benelux-landene til 271-275 euro per tonn cif.Samtidig har Credit Suisse høynet sitt kursmål på Yara fra 310 til 355 kroner.Norske Skog stiger videre Norske Skog stiger videre. Siste notering er 17,60 kroner, opp 1,7 prosent. Aksjen steg over fem prosent torsdag etter at selskapet gikk ut med forventninger om betydelig prisøkning for avispapir i Europa. Norske Skog ser også prisøkninger for magasinpapir.Petter Stordalen er blant dem som er med på oppturen, etter at han gikk inn i aksjen på nytt igjen i november.- Det er mye å gå på før jeg er i null, sa Stordalen til HegnarOnline i går. Les intervjuet her.Rally i går, opptur i dag Torsdagens store vinner, Wentworth Resources (tidligere Artumas Group), spratt rett opp fra åpning i dag, etter å ha steget med 53 prosent i går. Nå er oppturen begrenset til 1,6 prosent til 6,26 kroner.Rallyet torsdag og oppgangen i dag kan henge sammen med at ABG Sundal Collier ifølge TDN Finans har tatt opp dekning av aksjen med kjøpsanbefaling og kursmål på 2,85 amerikanske dollar, noe som tilsvarer snaue 17 kroner.Opp 12 prosent på kontrakt Simtronics klatrer 11,9 prosent til 1,69 kroner etter inngåelse av kontrakt for brannslukkingssystemer. Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen