Gullkantede laksekonsesjoner

Fiskeriminster Helga Pederesen slo til med 65 nye laksekonsesjoner i 2009. Nå selges de videre til rekordhøye priser.

Helga Pedersen - Foto: Scanpix
Børs

I 2009 delte fiskeriminister Helga Pedersen ut 65 laksekonsesjoner som hver bar en prislapp på 8 millioner kroner, og 3 millioner kroner i Finnmark. Etter det DN kjenner til har flere av konsesjonene etter nyttår blitt verdsatt til 50 millioner kroner per stykk, noe som tilsvarer en seksdobling på under to år.Pedersen skriver i en epost til avisen at det ikke var helt uventet at noen ville velge å selge seg ut grunnet de gode tidene i næringen.- Samtidig viser det seg at det er interessant å investere i havbruksnæringa - og det er jo bra, skriver Pedersen.For store selskaper som ønsker å sikre seg konsesjoner, er det oppkjøp som er tingen skal vi tro SalMar-sjef, Leif Inge Nordhammer.- Signalene fra myndigheten er at veksten nå er lagt på is. Men dynamikken med kunder og markedsforhold stopper ikke opp av den grunn. Det er det oppkjøp som er alternativet for de store selskapene, sier Nordhammer til dn.

Nyheter
Næringsliv