Høylønte blir pensjonstapere

Pensjonsreformen koster bedriftene dyrt og personer med høy lønn vil tape mest.

Foto: HegnarOnline
Børs

Pensjonsreformen gjør pensjonsordningene i private bedrifter langt dyrere. Høytlønte får mindre fra folketrygden og eksperter tror ikke at bedriftene vil dekke opp, skriver Dagens Næringsliv.- Folk er sløve på pensjon, og det har alltid vært dumt å ikke engasjere seg i hva man får fra arbeidsgiver i pensjon, men det er særdeles dumt å ikke gjøre det når de nye reglene kommer, sier spesialrådgiver i Storebrand, Knut Dyre Haug til DN. Han tar en 35-åring som jobber i Storebrand som eksempel.Når vedkommende når pensjonsalder, vil den bare sitte igjen med 54 prosent av inntekten sin i pensjon (folketrygd og tjenestepensjon), mot dagens ordning som gir 70 prosent. I den nye pensjonsreformen vil man ikke tjene opp pensjonspoeng på inntekter over 7,1 ganger grunnbeløpet (G) (540.000 kroner) i folketrygden.Aktuar Pål Lillevold sier til avisen at det ikke er noen automatikk i at bedriften skal dekke opp fallet i folketrygden.- Det er vel heller tvilsomt om de vil gjøre det, sier Lillevold.

Nyheter
Næringsliv