Myrseth: Nesten for godt til å være sant

Stig Myrseth gir plass til for to sparebank-aksjer i ukens Terra-portefølje. - Fellesnevneren er at begge figurerer over de billigste aksjene på børsen, påpeker Myrseth.

Publisert 10. jan. 2011 kl. 12.28
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 06.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord

Analysesjef Stig Myrseth i Terra Markets bytter denne uken ut to aksjer. Inn kommer Rygge-Vaaler Sparebank og Totens Sparebank, ut går Algeta og Bedger Explorer- I Terra-porteføljen tar vi denne uken inn to tydelig feilprisede sparebanker, Rygge-Vaaler Sparebank og Totens Sparebank. Fellesnevneren er at begge figurerer over de billigste aksjene på børsen, enten de måles ut fra P/E, pris/bok eller direkteavkastning, skriver Myrseth.- Direkteavkastningen er på syv prosent i Rygge-Vaaler og åtte i Totens, mens oppsiden til vårt kursmål er på henholdsvis 55 og 35 prosent. En slik oppside i lavrisikopapirer med høy direkteavkastning er nesten for godt til å være sant. Noe kan tilskrives rabatt for lav likviditet, men det får være grenser, fortsetter han.Myrseth nevner også at han synes sparebanksektoren er interessant ettersom det er ventet gode resultater for fjerde kvartal- Det vil positive kapitalmarkeder og lave utlånstap sørge for, påpeker han.Myrseths portefølje:Atea REC Rygge-Vaaler Sparebank Statoil Telio Totens SparebankSist uke falt Terra-porteføljen 0,18 prosent, mens hovedindeksen steg 0,05 prosent. Siden oppstart 12. mars er avkastningen positiv med 91,53 prosent. I samme periode har børsen steget 18,61 prosent.