PANG: Doblet pengene på 19 dager

Høye forventninger sender Funcom til himmels på Oslo Børs. Aksjonærene jubler.

Børs

Ved utgangen av 2010 sto Funcom-aksjen i 4,77 kroner, noe som verdsatte det norske spillselskapet til 254 millioner kroner. I løpet av få dager har aksjekursen eksplodert på Oslo Børs.For få dager siden kunne vi lese at Funcoms nye storsatsing "The Secret World" skal lanseres i samarbeid med EA Partners, som eies av Electronic Arts.Ifølge selskapet er det ikke fastsatt noen dato for lanseringen. Men selskapet opplyser om at flere hundre tusen spillentusiaster allerede skal ha vist interesse for ulike promoteringstiltak som selskapet er i gang med.I dag er Funcom den store vinneren på Oslo Børs, hvor aksjen nå omsettes for 10,25 kroner etter å ha lagt på seg 21,73 prosent. Markedsverdien har dermed økt til 546 millioner kroner.Det betyr at verdien på selskapet har økt med 115 prosent hittil i år.Selv om 2011 så langt har vært en stor opptur for Funcom, er det langt frem til tidligere toppnoteringer. Da "Age of Conan" ble lansert i mai 2008 nærmet aksjekursen seg 54 kroner.Funcom-sjef Trond Arne Aas er dagens gjest i økonominyhetene med Trygve Hegnar.

Nyheter
Børs