Rupert Murdochs MySpace sparker halvparten

Nettstedet MySpace som er eid av mediemogulen Rupert Murdochs News Corp melder at de kutter nesten halvparten av staben sin på verdensbasis.

Publisert 12. jan. 2011 kl. 09.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
News Corps Rupert Murdoch - Foto: CC/World Economic Forum

I 2005 kjøpte News Corp som er ledet og kontrollert av Rupert Murdoch nettstedet for 580 millioner dollar. Bloomberg spekulerer i om nettstedet nå skal forberedes for salg.MySpace har tapt penger hvert eneste år siden 2005. Nyhetsbyrået sier at COO i News Corp., Chase Carey, uttalte i november at hans dom over MySpace sin forvandling fra tapssluk til en bedrift som tjener penger var et spørsmål om kvaratler, ikke år.I oktober kjørte MySpace en komplett overhaling av nettstedet og sørget i følge AP samtidig for at nettstedet kan driftes av færre mennesker. Dermed klipper MySpace bort halve staben på verdensbasis, tilsvarende 500 personer.MySpace vil ikke si hvor mye de sparer gjennom nedskjæringene. I juni 2009 kuttet de 420 arbeidsplasser som den gang var 30 prosent av staben.Relanseringen av MySpace i høst var myntet på å gi brukerne som stort sett er tidlig i tenårene flere kanaler for å konsumere musikk, video og kjendis-sladder. I utgangspunktet forsøkte MySpace å være en sosial nettverkskanal på lik linje med Facebook. Men MySpace har nylig gått ut og uttalt at Facebook ikke er en konkurrent.