Salma: - Har sett betydelig økning i volum

Administrerende direktør i Salma, Trym Gundersen, mener sushi-trenden og forbruk av rå laks bare vil øke.

Laks fra Norge i Continente Colombo supermarked i Lisboa i Portugal. Fiskedisk Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Børs

- Salma har vært på markedet med pakket, rå laks i fire år, og vi har merket en betydelig økning i volum og etterspørsel i løpet av perioden, sier administrerende direktør i Salma Norge, Trym Gundersen til HegnarOnline. Han er sikker på at sushi-trenden har kommet for å bli, og at den vil fortsette å vokse.Gundersen er imidlertid noe skeptisk til at halvparten av all norsk laks i løpet av ti år vil bli spist rå.- Det kan høres noe høyt ut, sier Gundersen. Og viser til at man erfaringsmessig spiser noe mindre mengder laks, når den nytes rå enn når den tilberedes grillet eller stekt.- Men prosentandelen som spiser rå laks vokser, stadfester Gundersen.Salma eksporterer i dag til land som Sverige, Frankrike og Tyskland, og har en klar intensjon om å ekspandere internasjonalt.- Det vi ser er at stadig flere serverer rå laks når de skal ha selskap, som sashimi og andre sushi-relaterte retter. Vi har også erfaring med at barn, som vanligvis kan være skeptiske til fisk, liker Salma-laks. Og Stadig flere forbrukere tar med sushitrenden hjem, avslutter Gundersen.

Nyheter
Børs