- Tid for å fokusere på færre områder

Orkla meldte tirsdag at de har solgt Elkem til China National Bluestar. Nå uttaler konsernsjef Bjørn Wiggen at tiden er inne for å fokusere på færre områder for selskapet.

Publisert 11. jan. 2011 kl. 11.14
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 06.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord

Orkla meldte tirsdag at de har solgt Elkem til China National Bluestar. Konsernsjef Bjørn Wiggen sier nå at selskapet ønsker å investere videre i sine to hovedområder: Sapa og Orkla Brands.- Vi ønsker å investere i våre hoved-industrielle områder, Sapa og Orkla Brands. Vi ønsker å investere videre i Sapa, særlig i den asiatiske virksomheten. Vi mener at det nå er tid for å fokusere på færre områder, sa han.Wiggen påpeker videre at Elkem-salget gir selskapet betydelig bedre finansiell fleksibilitet.- Vi har betalt mye utbytte i årene vi også hvor det har vært finansielt utfordrende. Vi ønsker fortsatt å være forutsigbare og ha et høyt utbytte, sa konsernsjefen.Han opplyste videre at selskapet har opplevd stor interesse for virksomhet innen silisium.- Interessen for å kjøpe eiendeler i denne sektoren har økt signifikant den seneste tiden, sa Wiggen.