Venter ras i tørrbulk

- Jeg er veldig bear på markedet, men jeg liker Golden Ocean veldig god, sier analytiker.

Bulkskip - Foto: Golden Ocean
Børs

Shippinganalytiker Debasish Sahabanik i Danske Markets mener skipsprisene i tørrbulksegmentet holder seg veldig høye tatt i betraktning de elendige ratene.- Når det gjelder nybygg så tror jeg prisene kan falle opp mot 20 prosent. Secondhand-tonnasjen tror jeg imidlertid potensielt kan komme til å falle med så mye som 40 prosent, og det gjelder for både capesize og panamaxtonnasje, sier han.- Jeg er veldig bear på markedet, men jeg liker Golden Ocean veldig godt. Selskapet har en høy kontraktsdekning til høye rater. Kundene er attraktive, og jeg spekulerer at risikoen for kontraktsbrudd er lav sammenlignet med mange av konkurrentene. Dette bør medføre høy og økende avkastning når aksjeprisen faller på bakgrunn av lavere skipspriser, sier analytikeren.

Nyheter
Næringsliv