Vraker kjøps-anbefaling - ta gevinst nå

To meglerhus rykker ut med to aksjetips torsdag. Man bør ta gevinst umiddelbart i en av Oslo Børs' giganter, men et annet verdipapir fratas kjøps-anbefalinger.

Foto: iStockPhoto
Børs

Meglerhuset Handelsbanken Capital Markets melder torsdag at de anbefaler sine kunder å ta gevinst umiddelbart i Yara International.Anbefalingen er imidlertid kortsiktig, og dermed står den langsiktige kjøps-anbefaling ved lag - kursmålet på 360 kroner røres heller ikke.- Ureaprisoppgangen fra juni er på eller nær slutten, skriver analytiker Anne Gjøen, og viser til nyhetsbrevet Profercy som onsdag skrev at det er en voksende bekymring for at den lange prisoppgangen i ureamarkedet som startet i 2010 er slutt eller nær slutten.Samtidig melder meglerhuset Natixis ifølge Bloomberg at de nedgraderer Subsea 7 fra kjøp til nøytral.Yara faller 3,18 prosent til 325,40 kroner torsdag mens Subsea 7 er ned 2,82 prosent til 137,80 kroner.Aksjene er henholdsvis det mest og tredje mest omsatte verdipapiret så langt i dag.

Nyheter
Børs