Wall Street opp - gigantduo falt på nyheter

Det ble nok en dag med stigende børser på USA tirsdag. Alle de tre hovedindeksene la på seg, men for to giganter ble det nedgang og røde tall.

En glad trader på New York Stock Exchange - Foto: AP
Børs

USA-børsene stiger videre, og tirsdag var det nok en gang duket for oppgang for alle de tre hovedindeksene.Dow Jones steg 0,43 prosent til 11.837,93 - en oppgang på 50,55 poeng - mens S&P 500 la på seg 0,14 prosent og Nasdaq steg 0,38 prosent.Energi- og råvarerelaterte aksjer ledet an, mens Citigroup falt 6,4 prosent etter sin kvartalsrapport. Apple endte som ventet ned etter konsernsjef Steve Jobs sin sykemelding. Fallet ble på 2,25 prosent.Sistnevnte aksje hevet seg imidlertid noe (1,25 prosent) igjen i etterhandelen etter at selskapet hadde lagt frem sine tall for regnskapsmessig første kvartal 2011.Boeing utmerket seg positivt, og steg 3,4 prosent etter selskapet meldte at de nå venter at deres nye 787 Dreamline-fly blir levert i tredje kvartal.Ifølge Bloomberg kom oppgangen i energi- og råvareprodusentene etter svakere dollar førte til økt interesse for råvarer. Alcoa steg 1,9 prosent mens Exxon Mobil endte opp 1,1 prosent.Citigroups dårlige kvartalsrapport dro også andre finansaksjer med seg nedover, og Bank of America falt 1,6 prosent mens JP Morgan Chase & Co endte ned 0,4 prosent.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs