Aksjene de store fiskene handler i

Også i forrige uke var en rekke av de store fiskene aktive i markedet. Øystein Stray Spetalen, Celina Midelfart, Christian Ringnes og Jan Petter Sissener er noen av navnene som dukker opp.

Publisert 28. feb. 2011 kl. 15.27
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.43
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 620 ord

Flere profilerte investorer var aktive i aksjemarkedet forrige uke.Blant de som solgte aksjer var Jan Petter Sisseners investeringsfond Sissener Sirius ASA, som nå står oppført med 450.000 færre aksjer i EMGS. Sissener & Co. har nå 1,63 prosent i selskapet - totalt 2,5 millioner aksjer - og er niende største aksjonær.Sundt AS, der Christian Ringnes er styreleder, solgte 100.000 aksjer i Statoil Fuel & Retail og faller dermed fra 26. plass på Topp 30-listen til 29. plass. Ringnes & Co. har 950.000 aksjer i selskapet - 0,32 prosent.Sundt kjøpte samtidig 110.200 aksjer i Opera Software, der man er femte største aksjonær med 3,93 prosent av aksjene - rett over 4,7 millioner aksjer.Haakon Sæter og hans Silvercoin Industries AS var på ferde i flere selskaper forrige uke. Sæter & Co. solgte 150.000 aksjer i Eitzen Chemical og er nå 22. største aksjonær med 0,54 prosent av aksjene. Samtidig ble 2.000 aksjer solgt i Nio Security, hvor Sæter er niende største aksjonær.Noen av pengene etter disse salgene ble brukt i Petrolia, hvor Sæter kjøpte 104.474 aksjer. Dermed rykker han opp fra sjuendeplass til sjetteplass på listen over de 30 største aksjonærer. Silvercoin har 0,91 prosent av Petrolia - drøye 920.000 aksjer.I Eitzen Chemical faller i tillegg Paco Invest AS, med Patrick A. Møgster i spissen, fra 21. plass til 23. plass på Topp 30. Det skjer etter at Møgster & Co. har kvittet seg med 387.455 aksjer. Paco sitter på 0,47 prosent av Eitzen.Investor Lars Moldestad og hans Molasset står denne uken oppført med 2.000 flere aksjer i Nio Security, og Molasset har med det 0,56 prosent av selskapet. Moldestad har i tillegg 16,17 prosent av selskapet som privatperson.Den London-baserte investoren Alexander Hansson solgte i forrige uke 1.164.420 aksjer i SeaBird Exploration via sitt Scandic American Shipping LTD. Hansson har 2,53 prosent av selskapet, litt over 4,4 millioner aksjer. Han er 7. største aksjonær.Øystein Stray Spetalens Tycoon Industrier AS står denne uken oppført med 56.226 ytterligere aksjer i Atea. Spetalen har nå 0,68 prosent av selskapet, og er med det 21. største aksjonær - opp fra 23. plassen.Tycoon faller samtidig helt ut av Topp 30-listen i Sevan Marine. På listene som ble offentliggjort forrige mandag var Spetalen 23. største aksjonær med 4.266.000 aksjer.Jens Ulltveit-Moes Kagra AS og Umoe AS står til sammen denne uken oppført med 7,8 millioner færre aksjer i REC. Ulltveit-Moe kontrollerer totalt 1,39 prosent av REC.Investoren har flere ganger vært åpen rundt det faktum at han jevnlig låner ut aksjer til shorting av solselskapet.WarrenWicklund Norge kjøpte i forrige uke 70.000 aksjer i BWG Homes. Warren & Co. har nå 0,83 prosent av selskapet og er 22. største aksjonær.DNO Invest AS, der Berge Gerdt Larsen er styrets leder, kjøpte 530.935 aksjer i Rocksource i forrige uke. Dermed rykker DNO opp fra 19. plass til 18. plass blant de største aksjonærene, og kontrollerer nå drøye 2,79 millioner aksjer - 0,81 prosent.Midelfart Invest AS har kjøpte 50.000 aksjer i Oslo Axess-selskapet ScanArc. Midelfart & Co. sitter nå på 5,84 prosent av selskapet, og er med det sjuende største aksjonær.Fredriksens Golden Ocean, Seawell og Seadrill dukker også opp på oversikten over kjøpte og solgte aksjer i forrige uke, og investoren står selv via Hemen Holding oppført med flere aksjer i Seadrill - færre i Golden Ocean og Seawell.HegnarOnline har skrevet tidligere om at flere av "handlene" til Fredriksen kan være aksjer som går ut/kommer tilbake fra lån etc.- På generell basis kan jeg si at det hender at aksjer kommer tilbake fra lån etc., og da vil det se ut på disse listene som om det har vært et kjøp, uten at det i realiteten har blitt foretatt noe slikt, uttalte Thomas Borchgrevink, sjef for markedsovervåking ved Oslo Børs, i juli i fjor.