Analytiker venter fantastiske tall

Analytiker Kjetil Lye i Handelsbanken Capital Markets venter nok et fantastisk kvartal fra lakseselskapet SalMar, og oppgraderer kursmål.

Laks fra Norge i Continente Colombo supermarked i Lisboa i Portugal. Fiskedisk Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Børs

Torsdag 24. februar legger lakseoppdrettsselskapet SalMar frem tall for 4. kvartal 2010. Forventningene er høye.- Vi venter nok et fantastisk kvartal fra Salmar, sier analytiker Kjetil Lye i Handelsbanken Capital Markets til HegnarOnline. I en fersk rapport fredag viser meglerhuset til en forventet EBIT på 472 millioner kroner og et nettoresultat på 353 millioner kroner for 4. kvartal 2010.Ifølge Lye kan det gå mot et utbytte på 2,80 kroner aksjen.- SalMars utbytte vil bli noe lavere enn hos andre selskaper som følge av at de i 2010 kjøpte seg opp i Bakkafrost og RaumaGruppen, men et utbytte på om lag 2,80 kroner er bra, sier Lye.Han peker på at selskapet også går lyse tider i møte for inneværende år.- Basert på vår prognose om en høyere laksepris på 36 kroner kiloen, opp fra tidligere 35 kroner kiloen, hever vi forventningene for selskapets inntjening i 2011 med 5 prosent og forventer et resultat pr aksje på 9,70 kroner, skriver meglerhuset i en oppdatering fredag.- Vi syns selskapet er godt posisjonert for suksess i 2011. Laksemarkedet er sterkt nå i vår, og vi tror det kommer til å bli et bra laksemarked ut året, sier Lye til HegnarOnline. I tillegg mener han selskapet er rimelig priset, noe som er med på å gjøre aksjen mer attraktiv.Handelsbanken Capital Markets har en kjøpsanbefaling på SalMar, og oppgraderer kursmål fra 68 til 75 kroner.

Nyheter
Børs