- Børsselskapene vil levere overskudd

- Fortsetter selskapene å levere vil det bli et godt år for aksjonærene, sier aksjestrateg i DnB NOR Markets Morten Jensen.

Morten Jensen - Foto: Finansavisen
Børs

Etter at de flere av de største selskapene har lagt frem tall de siste ukene tror analytikerne at overskuddet for børsselskapene vil bli 40 prosent større i år enn i fjor, skriver dn.- Selskapene på Oslo Børs har levert etter planen, og planen går fremdeles sterkt og oppover. Dersom selskapene fortsetter å levere på denne planen, vil det bli et kjempeår for selskapene og et godt år også for aksjonærene, sier aksjestrateg i DnB NOR Markets Morten Jensen.- Offshorenæringen får nå betalt for de investeringene man historisk har gjort, der gode rater gir avkastning på kapitalen. For enkeltselskaper som Hydro ser det bedre ut. Orkla og Hafslund vil dessuten ikke tynges av REC-investeringene, sier forvalter Robert Næss i Nordea. Han er enig med Jensen i at Oslo Børs-selskapene går et godt år i møte.

Nyheter
Børs