Derfor falt laksegiganten

Analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB NOR Markets kommenterer nedgangen for lakseselskapet Marine Harvest.

Klaus Hatlebrekke - Foto: Finansavisen
Børs

- SalMar sa under sin kvartalspresentasjon i dag Kina hadde stengt for innkjøp av norsk oppdrettslaks, som i for seg, ikke var nytt. Frem til nå har lakseselskapene omgått denne utestengelsen ved å selge laksen på markedet i Hongkong i stedet, nå skal imidlertid denne "smuglerruta" også være stengt, påpeker analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB NOR Markets til HegnarOnline.Hatlebrekke tror at markedet i tillegg er usikre på den høye veksten i lakseproduksjonen, som selskapene Marine Harvest, SalMar og Norway Royal Salmon guider for 2. halvår 2011.- De tre selskapene guider tilsammen en vekst i produksjon på 50.000 tonn. Det er mer enn hele Norge, som skal vokse med 30.000 tonn, sier Hatlebrekke til HegnarOnline.Han tror hindringer i Hongkong og usikkerheten rundt produksjonsvolumene, bidrar til at verdens største lakseoppdretter Marine Harvest faller.Marine Harvest er hittil ned 2,93 prosent til 6,29 kroner.

Nyheter
Børs