Dette fikk investorene til å deppe

De fleste Europa-børsene så rødt torsdag. Investorene fikk flere dårlige nyheter å fordøye.

En trader handler aksjer på DAX, børsen i Frankfurt - Foto: AP
Børs

Europeiske børser, målt ved FTSEurofirst 300-indeksen, falt torsdag for tredje dag på rad - nærmere bestemt 0,2 prosent til 1.168,85.Tyske DAX steg 0,14 prosent, franske CAC 40 0,11 prosent, mens britiske FTSE 100 trakk seg tilbake 0,5 prosent.Svake tall og resultatvarselInvestorene deppet etter flere svake kvartalstall torsdag, blant annet fra storbanken Credit Suisse, som ble straffet med et kursfall på 5,8 prosent. Den europeiske bank-indeksen falt 1,3 prosent.Blant andre enkeltaksjer falt Air France-KLM 7,5 prosent etter å ha kommet med et resultatvarsel. Brennevinsprodusenten Diageo skuffet også med sine halvårstall, og ble sendt ned 4,7 prosent.Bekymret for PortugalVidere har meldingen om at renten på portugsiske 10-årige statsobligasjoner har steget til over 7,4 prosent ifølge Reuters satt ny fart i bekymringene for europeisk statsgjeld.Mange mener at et rentenivå utover 7 prosent er mer enn Portugal kan klare.Mubarak går av i Egypt?Fra Egypt kommer det i kveld meldinger om at skjebnen til Egypts president Hosni Mubarak vil bli avgjort i løpet av noen timer. Han vil "mest sannsynlig" gå av, sier en talsmann for egyptisk myndigheter til Reuters torsdag.Ifølge NBC vil presidenten gå av torsdag kveld.- Mubarak-nyheten er et lite blaff, men vi er virkelig i en langvarig korreksjonsfase i markedet. Vi kan se ytterligere svakhet, sier trader Jawaid Afsar i Securequity til Reuters.- Nyheten i seg selv er velkommen, men den andre siden er usikkerheten for hva som skal komme, legger han til.

Nyheter
Børs