Frykt senker Asia-børsene

Den alvorlige sitjuasjonen i Libya sender Asia-børsene markant nedover titrsdag morgen.

En investor følger markedet i Shanghai - Foto: AP
Børs

Det er mørkerødt på Asia-børsene tirsdag morgen. Bakgrunnen er først og fremst uroen i Libya. Ifølge menneskerettsgrupper er flere hundre mennesker blitt drept i opptøyene og kampene i landet. I et ytterst kort intervju avviser Libyas diktator Muammar Gaddafi at han har rømt til utlandet.Nikkei- og Topix-indeksen i Japan falt 1,8 prosent. Også børsene i Hong Kong, Kina og Taiwan faller rundt to prosent.Frykten sendte prisen på Nordsjø-olje over 108 dollar fatet mandag kveld. I morgentimene i dag er prisen 107,61 dollar, opp 1,8 prosent.Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs