Har tapt fem milliarder kroner på REC

Skulle Orkla bestemme seg for å selge sin post i REC på dagens kurser vil det totale soltapet bli på fem milliarder kroner. Aksjen må få en voldsom opptur bare for at investeringen skal gå i null.

Logo REC - fra selskapet
Børs

Børsgiganten Orkla la torsdag frem en noe skuffende rapport etter Q4-2010. Spesielt på driften kom selskapet til kort.Les også: Orkla bommer noe - skuffer stort på driften Konsernsjef Bjørn Wiggen sa i forbindelse med rapportfremleggingen av selskapet hans nå er mindre lysten på å kvitte seg med posten de sitter på i REC. Dette fordi selskapet har fått seg en opptur det siste året.Men det kan saktens også være økonomiske årsaker til at et solsalg drøyer. Ifølge dn vil Orkla tape 5 milliarder kroner skulle de selge REC på dagens kurser.Faktisk må solselskapet stige hele 66 prosent på Oslo Børs for at Orkla i det hele tatt skal kunne komme seg ut i null.- Vår REC-post er definert som en finansiell investering. Det betyr at vi vil vurdere å selge når vi mener prisen er riktig. Som stor aksjeeier vil vi arbeide aktivt gjennom styret for å skape størst mulige verdier i selskapet, sa Wiggen.Wiggen avslørte torsdag at Orklas selvkost når det gjelder REC er på 33,99 kroner. Solselskapet faller 0,10 prosent til 20,76 kroner fredag.Orkla-sjefen Bjørn Wiggen var gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar

Nyheter
Børs