Hatlebrekke står fast ved "salg"

- Det er mer gevinst å hente hos selskap med lavere prising, sier fiskeanalytiker Klaus Hatlebrekke i DnB NOR Markets. Han opprettholder sin salgsanbefaling på Marine Harvest.

Klaus Hatlebrekke - Foto: Finansavisen
Børs

- Hovedårsaken er at vi tror lakseprisen vil falle fra dagens nivå ettersom tilbudet av laks vil øke betydelig fra sommeren og de neste årene, noe som gjør at Marine Harvest på sikt ikke vil tjene så fantastisk godt som de gjør i dag, sier analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB NOR Markets til HegnarOnline.- Vi mener selskapet er relativt høyt priset, sammenlignet med andre selskap og det er mer gevinst å hente hos lavere prisete selskap per i dag, sier Hatlebrekke.Mandag sa Hatlebrekke til HegnarOnline at han var mest positiv til Cermaq, Austevoll og Morpol innenfor oppdrettssektoren.På spørsmål om hvorfor Hatlebrekke og DnB NOR Markets skiller seg fra andre store meglerhus på anbefalingssiden, peker analytikeren på hvor man velger å ha fokus.- Nei, si det. Det kommer vel an på hvor man velger å ha fokus og hvordan en tolker markedsutviklingen fremover i tid.- Det er to ting man kan se på. Det ene er hvordan en tror markedet vil verdsette et fantastisk høyt utbytte, gode resultater og høye laksepriser i dag. Mens det andre aspektet er hva vil lakseprisene vil bli i fremtiden når tilbudet av laks øker. I tillegg er det tolkninger av hvor tilbudsveksten vil bli fremover, sier Hatlebrekke avslutningsvis.Meglerhuset står fast ved sin salganbefaling også etter kvartalspresentasjonen onsdag, til tross for at andre meglehus roper kjøp!I en fersk oppdatering torsdag morgen beholder også Hatlebrekke kursmål 5,00 kroner.Nå faller Marine Harvest 0,92 prosent til 6,91 kroner.

Nyheter
Næringsliv