Lunde: - Det stod om 15 millioner

Investor Johannes Lunde snakker ut om milliardkollapsen.

Johannes Lunde - Foto: Scanpix
Børs

- Det stod om 15 millioner kroner. Hvis disse pengene hadde kommet inn, hadde ikke livsverket mitt endt i skifteretten, sier investor Johannes Lunde til dn.For tre uker bestemte Nordea seg for at de ikke ville være med lenger, og 28. januar begjærte båtkonsernet Johs Lunde Marine Group oppbud med over 350 millioner kroner i gjeld.Med et forretningsimperium på over 100 selskaper, store låneopptak og et luksusforbruk uten like er det trolig bittert for Lunde å innse nederlaget.- Det er nok noen som gnir seg i hendene, men jeg har også fått mye støtte. Det er i situasjoner som denne man finner ut hvem som er ekte venner, hvem som er laget av hel ved. Jeg synes ikke det er vits i å være etterpåklok. Som leder forsøker du å ta de beste beslutningene du kan for bedriften. Det som er gjort er gjort. Dette er en situasjon som må håndteres. Jeg er en fighter, og er innstilt på å jobbe meg tilbake. Jeg har stått på i 25 år. Lunde-navnet vil komme tilbake, og det skal stå sterkere enn noen gang, sier Lunde til avisen.Bostyrer Fredrik Bie anslår Lunde Gruppens totale gjeld til omlag 1,8 milliarder kroner. Én milliard mer enn Lunde selv har anslått.

Nyheter
Næringsliv