Meglerhus om REC: Solid, solid, solid

Meglerhuset Handelsbanken Capital Markets er meget imponert over tallene REC leverte for fjerde kvartal. De anbefaler kjøp av solaksjen og tror den kan stige nærmere 40 prosent.

Børs

REC la onsdag frem sin rapport for fjerde kvartal 2010, og som varslet i forrige uke ble tallene meget sterke denne gang.Les også: Her er de rykende ferske tallene fra RECSelskapet meldte om et resultat etter skatt på 783 millioner kroner i 4. kvartal 2010, mot -1.048 millioner kroner i samme periode året før. Resultat per aksje ble 0,79 kroner, mot -0,91 kroner ved samme korsvei i fjor.EBITDA kom inn på 1.836 millioner kroner, opp fra 595 millioner kroner for samme periode i 2009. REC guidet 2. februar i år en EBITDA på 1,8 milliarder kroner.Driftsresultatet ble 1.134 millioner kroner, mot -1.121 millioner kroner året før, og dette var også i tråd med selskapets guiding 2. februar.Meglerhuset Handelsbanken Capital Markets skriver i en oppdatering, som har fått overskriften Solid, solid solid, at de er meget imponert over Q4-rapporten til REC, og de tror nå at solaksjen kommer til å seile på denne oppturen frem mot neste kvartalsrapport.- Vi har aldri sett REC-ledelsen så selvsikre som de var på onsdag, og det er helt tydelig at oppsvinget selskapet har fått i løpet av de siste 12 månedene påvirker sentimetet hos aktøren, skriver Handelsbanken blant annet.De gjentar dermed sin kjøps-anbefaling og sitter kursmål på 29 kroner. REC er onsdag opp 0,19 prosent til 20,95 kroner, og oppsiden ifølge Handelsbanken kan dermed være på nærmere 40 prosent.REC er opp 13,74 prosent i løpet av den siste måneden.

Nyheter
Børs