Oppgang på Wall Street

Amerikanske børser åpner opp onsdag. Teknologitunge Nasdaq stiger hele 0,75 prosent.

To glade tradere på Wall Street - Foto: AP
Børs

De amerikanske markedene åpner opp onsdag etter overraksende boligbyggingstall.Dow Jones stiger 0,58 prosent til 12.297,48 poeng, mens S&P 500 stiger 0,64 prosent til 1.336,51 poeng. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen 0,75 prosent til 2.825,27 poeng.-Sterkere signaler fra den amerikanske økonomien og solide resultater fortsetter å gi et positivt bakteppe for aksjer, sier forvalter Kully Samra i Charles Schwab Corp til Bloomberg News.Store amerikanske selskaper som Abercrombie & Fitch Co., Deere & Co, steg henholdsvis 3 og 4 prosent i førhandelen etter at de la frem sterke fjerdekvartal- og årstall for 2010.Dell, som la frem sin kvartalsrapport etter børsslutt i USA tirsdag kveld, steg 6,0 prosent i førhandel.Industriproduksjonen faltTall fra amerikanske myndigheter viser at industriproduksjonen i landet falt 0,1 prosent på månedsbasis i januar. Konsensus lå ifølge Bloomberg på 0,5 prosent oppgang.Desember-veksten ble jekket opp fra 0,8 til 1,2 prosent. Kapasitetsutnyttelsen kom inn på 76,1 prosent, mot ventet 76,3 prosent.Færre søker boliglån Tall fra Mortgage Bankers Association, den amerikanske foreningen for boliglånsselskaper, viser at antallet boliglånssøknader blant medlemsbedriftene falt 9,5 prosent på ukebasis i uken som endte 11. februar. Det dreier seg om sesongjusterte tall. Det er andre uke på rad det rapporteres om færre søknader.Nye boliger spretter oppTall fra amerikanske myndigheter viser at boligbyggingen i USA steg fra reviderte 520.000 (opprinnelig rapportert 529.000) i desember til en sesongjustert årstakt på 596.000 enheter i januar. Konsensus for sesongjustert årstakt lå ifølge Bloomberg på 539.000 enheter.Antallet nye boligbyggingstillatelser falt fra reviderte 627.000 i desember til 562.000 enheter i januar. Det var ventet et fall til 559.000 tillatelser.- Boligbygging viser sakte, men sikkert tegn til liv, sa seniorstrateg Ryan Detrick fra Schaeffers Investment Research til Forbes.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs