Pareto frikjenner seg selv

Meglerhuset Pareto Securities har måttet tåle hardt vær etter at de sendte ut analyser på Aker Drilling, samtidig som de hentet penger til selskapet.

Publisert 25. feb. 2011 kl. 08.05
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 138 ord

Ifølge dn hadde Pareto Securities sendt ut en analyse der de la til grunn en kurs på 19 kroner i Aker Drilling-emisjonen, et knapt døgn før selskapet meldte at emisjonskursen mått endres til det nedre del av det tidligere annonserte intervallet.Da fasiten for emisjonen ble klar et døgn senere var emisjonskursen 19 kroner.Paretos sjef for regelverk og etterlevelse, Ole Wetlesen Borge, frikjenner imidlertid sitt eget meglerhus etter en intern undersøkelse.- Beslutning om publisering av revidert Aker Drilling analyse den 17. februar ble gjort i henhold til foretakets interne instrukser og rutiner, som er basert på fondsmeglerforbundets bransjestandard. Det er et skjønnsmessig spørsmål om det kan publiseres reviderte analyser i tegningsperioden. Foretaket har i dette tilfellet vurdert det slik at det forelå grunnlag for å føye til nye og oppdaterte opplysninger, skriver Wetlesen Borge i en epost til avisen.