Positiv mandag på Asia-børsene

Det er en positiv mandag morgen på de fleste Asia-børsene. Børsen i Japan endte opp rundt én prosent.

Publisert 28. feb. 2011 kl. 07.18
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 108 ord
Mann utenfor Tokyo-børsen i Japan. Foto: AP

Det er en positiv mandag morgen på Asia-børsene. Ifølge Bloomberg leder finanssektoren an. Mizuho Financial Group Inc., Japans tredje største bank, stiger i Tokyo på spekulasjoner om at den har planer om å omgjøre flere enheter til heleide dattereslskap.Woodside Petroleum Ltd., Australias nest største produsent av olje og gass, stiger 1,5 prosent i Sydney på høyere oljepriser i kjølvannat av uroen i Midt-Østen og Nord-Afrika.Japans Nikkei 225-indeks endte opp 0,9 prosent til 10.624,09, mens den bredere Topix-indeksen steg én prosent til 951,27. Hang Seng i Hong Kong steg 0,8 prosent. CSI-indeksen i Shanghai i Kina stiger rundt én prosent.Kospi i Sør-Korea faller derimot rundt én prosent.Følg Asia-børsene her