Rødt i Asia etter nok en renteheving i Kina

Kinesiske børser faller kraftig tilbake onsdag etter at sentralbanken i landet igjen økte renten. I Asia-regionen ellers er fallet bredt med ganske beskjedent.

En investor følger markedet i Shanghai - Foto: AP
Børs

Børsene i Asia-regionen er for det meste ned onsdag, etter at den kinesiske sentralbanken igjen hevet renten i landet.Kinas sentralbank satte tirsdag opp ettårs utlåns- og innskuddsrenten med 25 basispunkter til henholdsvis 6,06 og 3,00 prosent.Det er tredje gang på bare fire måneder at den kinesiske renten blir hevet og den andre økningen på en drøy måned.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index endte ned 0,8 prosent til 138,80.Råvareaksjer og selskaper med eksponering mot Kina hadde en tung dag. Cnooc, som er den største energiprodusenten i Kina endte ned 2,2 prosent, mens eiendomsutvikleren China Resources Land falt 3,3 prosent.- Det vil definitivt komme ytterligere renteøkninger etter hvert som kinesiske myndigheter vil forsøke å stabilisere råvarepriser og for å forhindre prisbobler. Jeg er trygg på at myndighetene vil klare å styre mot en myk landing for den kinesiske økonomien, sier forvalter Danny Yan hos Haitong International Asset Management til Bloomberg.Bilgiganten Toyota har imidlertid en god dag og stiger 4,6 prosent etter å ha hevet utsiktene for omsetning og resultat fremover.I tillegg har amerikanske myndigheter offentliggjort en rapport som konkluderer med at det ikke er noen sammenheng mellom elektronikken og akselerasjonsproblemer på Toyota sine biler.Nikkei 225-indeksen i Japan er ned 0,17 prosent onsdag til 10.617,80, mens den bredere Topix er uendret.Hong-Kongs Hang Seng faller 0,64 prosent, CSI 300 er ned 1,26 prosent mens Shanghai-børsen faller 0,74 prosent.Kospi i Sør-Korea faller 1,17 prosent, S&P/ASX 200 i Australia er opp 0,29 prosent mens NZX 50 på New Zealand styrker seg med 0,10 prosent.India-børsen er uendret onsdag mens Strait Times i Singapore er ned 1,32 prosent.Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs