Ser 20 prosent oppside - mindre tro på gigant

Meglerhusene Nordea Markets og CA Cheuvreux uttaler seg onsdag om to Oslo Børs-aksjer. Det snakkes om 20 prosent oppside, nedjustering og solid kursmål-heving.

Foto: iStockPhoto
Børs

Analytiker David Bhatti i Nordea Markets tror Songa Offshore kan ha så mye som 20 prosent oppside, skriver Finansavisen.Han mener aksjen er attraktivt verdsatt med en EV/EBITDA på 4,0 ganger på 2012-estimater.- Vi mener at de norske riggene og ultradypvannsenheten fortjener en høyere multippel, skriver Bhatti i en fersk analyse, og estimerer dette til henholdsvis 6 og 7 ganger EV/EBITDA.Kursmålet på Songa heves dermed fra 31 kroner til 40 kroner - en oppjustering på 30 prosent.Aksjen omsettes onsdag til 33,30 kroner - ned 0,30 prosent - og Bhatti ser altså en Songa-ioppside på rundt 20 prosent.Samtidig melder CA Cheuvreux at de nå har nedgradert Statoil til underperform fra outperform. Kursmålet er satt til 140 kroner, melder Bloomberg.Oljegiganten la onsdag frem sine tall for fjerde kvartal, og skuffet blant annet ved å ikke komme i mål med hensyn til nettoresultat.Statoil meldte om et resultat etter skatt på 9.676 millioner kroner i 4. kvartal 2010, mot 7.161 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på 12.259 millioner kroner.Resultatet før skatt ble 37.828 millioner kroner, sammenlignet med 32.261 millioner kroner året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på 42.400 millioner kroner.Statoil er onsdag ned 2,95 prosent til 138 kroner.

Nyheter
Børs