Sjefsanalytiker: Vi tror på en sterk korreksjon opp

Sjefsanalytiker Erik Bruce venter gode nyheter denne uken.

Publisert 28. feb. 2011 kl. 12.54
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord
Foto: iStockphoto

I dagens rapport fra Nordea forteller sjefsanalytiker Erik Bruce hva vi kan forvente oss av økonomiske nyheter denne uke.-Fokuset for øyeblikket er på Midt-Østen og oljepris, men denne ukens nøkkeltall kan bli avgjørende både for synet på Norges Bank og Fed, sier Bruce.-Dersom NOK holder seg på dagens nivåer (vel tre prosent sterkere enn ventet importveid) skal det svært mye til for at Norges Bank i mars pengepolitiske rapport presenterer en renteprognose med juni økning slik som det er priset inn. Vi trenger i så fall svært sterke tall, sier Bruce.-Fredagens arbeidsmarkedstall fra USA blir viktige for synet på Fed. I januar sviktet veksten i antall jobber, antagelig i noen grad som følge dårlig vær. Vi tror på en sterk korreksjon opp, godt over konsensus, sier Bruce.-De regionale PMI-indeksene (vi får en i dag også) lover godt for tirsdagens ISM, som trolig holder seg på det høye nivået fra januar. Bernankes høring i kongressen vil også kunne gi noe nytt om Fed. Denne uken vil også få vite om politikerne i Washington blir enig om en ny forlengelse av finansieringen av offentlig virksomhet eller om mye av offentlig utbetalinger og virksomhet vil gå i stå, avslutter Bruce.