Spetalen: - Dette er ren svindel og sirkus

Investor Øystein Stray Spetalen raser mot det han kaller søppelinvesteringer, og snakker om verdiløse finanspapirer, sirkus og propagandamaskineri.

Øystein Stray Spetalen - Foto: Scanpix
Børs

Investor Øystein Stray Spetalen langer nok en gang ut mot forvaltningen av Oljefondet.I onsdagens utgave av Klassekampen retter han skarp kritikk mot myndighetenes forvaltning av oljepengene.- Den største eksportkilden til USA er søppelinvesteringer. De overlever ved å selge verdiløse finanspapirer til utlandet, til vanvittige priser. Vi er med på sirkuset - oljefondet tror på den amerikanske propagandamaskinen og plasserer oljeformuen i denne junken, sier Spetalen til avisen.Investoren sier seg enig i kritikken fra økonomiprofessoren Michael Hudson, som blant annet peker på den amerikanske sentralbankens pengetrykking, som har skapt en like stor formue som det norske oljefondet - helt gratis.- Hudson har jobbet med investeringsbanker i 30 år. Han har skjønt at de er basert på ren svindel. Det er helt utrolig at Ap er med på dette, sier Spetalen.Investoren viser til uttalelser fra Ap-politikeren Einar Førde på 80-tallet, som mente at det å bruke statlige penger på børsen var som å bære havre til en død hest.

Nyheter
Børs