- Venter fremgang for Grieg Seafood

Analytiker i Nordea Markets Kolbjørn Giskeødegård sier til HegnarOnline at han venter fremgang når Grieg Seafood neste uke skal presentere 4. kvartal.

Kolbjørn Giskeødegård - Foto: Scanpix
Børs

- Vi forventer god fremgang både fra fjorårets fjerdekvartal, men også fra det skuffende tredjekvartalet, sier analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets til HegnarOnline.Tirsdag 22. februar legger Grieg Seafood frem tall for 4. kvartal, og konsensus-estimatene fra ni analytikere viser at forventningene er høye, melder TDN Finans.Blant annet er det ventet at selskapet vil rapportere et driftsresultat før justeringer av biomasse på 177 millioner kroner, noe som vil være en oppgang på 114 millioner kroner fra samme kvartal i 2009.- Konsensus-estimatene gjenspeiler forventninger om et betydelig bedre fjerdekvartal for Grieg Seafood, og er dermed sammenfallende for det man har sett både fra Marine Harvest og Cermaq sine rapporter, kommenterer Giskeødegård.Han sier til HegnarOnline at hans estimater for 4. kvartal ligger i den øvre enden av skalaen i forhold til konsensus, og analytikeren ser på aksjen som attraktiv.- Grieg Seafood er blant de rimeligste selskapene i sektoren når en måler på Enterprise value (EV) per kilo, sier Giskeødegård.Forut for tallene har meglerhuset en kjøpsanbefaling å aksjen med kursmål på 27 kroner.Nå omsettes Grieg Seafood for 21,80 kroner ned 0,91 prosent.

Nyheter
Børs