500.000 solgte iPad 2?

Da den første iPad modellen ble lansert solgte Apple mer enn 300.000 første døgn. Butikkhyllene er rensket etter lanseringshelgen og en analytiker mener at Apple alt kan ha solgt svimlende 500.000 iPad 2.

Apples Steve Jobs med en iPad - Foto. AP
Børs
Best Buy kunne melde om butikker som var rensket fri for iPad 2 allerede minutter etter at salget startet i helgen. Online-ordene via Apples websider tilsvarer nå ifølge Bloomberg en hel måneds leveranse, mot bare i underkant av en uke da salget startet.Analytiker Gene Munster i Piper Jaffray Cos anslår at en halv million iPad 2 har blitt solgt allerede på lanseingshelgen. Munster sier nettbrettet er utsolgt over alt og at han og hans team i Piper Jaffray Cos ikke har vært istand til å oppdrive noen butikker som har det populære nettbrettet på lager.Munster antar at Apple vil nå hans tidligere estimater på 5,5 millioner solgte iPads og vel som det i kvartalet som ender denne måneden. Analyseteamet fra Minneapolis sier at 70 prosent av kundene i undersøkelsen var førstegangskjøpere av iPad. Dermed øker kundebasen til Apple.I desember kunne Apple fortelle markedet om 14,8 millioner solgte iPads. Dette ga selskapet en inntekt på 9,6 milliarder dollar og en plassering blant de absolutt beste innen raskest solgte konsumerelektronikk noen sinne.