Det har vært en rød start på det amerikanske aksjemarkedet. En drøy time etter at handelen tok til har den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått ned 0,31 prosent og står i 2.757,10 poeng, mens Dow Jones står i 12.224,48 poeng etter en oppgang på 0,08prosent.Tall fra Mortgage Bankers Association, den amerikanske foreningen for boliglånsselskaper, viser at antallet boliglånssøknader blant medlemsbedriftene steg 15,5 prosent på ukebasis i uken som endte 4. mars. Vi må tilbake til begynnelsen av desember for å finne et høyere nivå.Det dreier seg om sesongjusterte tall.Fastrenten på et lån på 30 år er nå 4,93 prosent, mot 4,84 prosent foregående uke. Portugal har i dag solgt statskasseveksler for én milliard euro. Disse løper i to år, til 2013. Yielden (renten) er på 5,993 prosent, som er høyere enn tidligere sammenlignbare auksjoner. Forrige gang (i september 2010) var yielden bare 4,086 prosent.Dette blir det dyreste Portugal-lånet siden landet gikk inn i eurosamarbeidet. Frykten for at landet trenger internasjonal hjelp består dermed