Oslo Børs faller fra start torsdag. Kort tid etter åpning er hovedindeksen ned 0,54 prosent til 441,80.
Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 201 millioner kroner. opplevde kraftig nedtur torsdagStatoil faller 0,26 prosent til 149,50 kroner mens Yara International er ned 1,53 prosent og Seadrill er ned 0,98 prosent.Statoil, Yara og Seadrill er akkurat nå de mest omsatte aksjene på børsen. sendte Asia-børsene kraftig ned torsdag.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. børs- og finansnyheter på HegnarOnline delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserEuropa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York vinnerne taperne Vinnerne taperne ulike indeksene de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen.
IGE, som har falt 92 prosent det siste året, er en av aksjene som går mot strømmen og er så langt opp 20 prosent.På Wall Street onsdag ble det nedtur for samtlige tre hovedindekser, selv om utslagene til slutt ikke ble de største. Dow Jones endte ned 0,01 prosent mens S&P 500 falt 0,14 prosent.Børsene i Asia-regionen og Nikkei 225 i Japan endte ned 1,46 prosent. Skyhøy oljepris og skuffende BNP-tall førte til fallet.- Eskalert voldsbruk rundt oljeinstallasjoner i Libya har ført til aksjefall i Asia torsdag. Europeiske aksjer vil trolig også falle fra start, med statsgjeld som anses som en tryggere havn. Euroen er litt ned, heter det i en oppdatering fra meglerhuset Nordea Markets torsdag.Blant aksjene som faller mest finner man akkurat nå Oslo Axess-aktøren Badger Explorer samt Golar LNG, Acta, Repant, Hurtigruten, Komplett, Domstein, Green Reefers og NattoPharma.Flere av disse er imidlertid svært lite omsatt så langt.Sistnevnte har falt 67 prosent på børsen det siste året og er ned 14,26 prosent så langt torsdag.Blant de aksjene som stiger mest finner man Oslo Axess-aktørene Aqua Bio Technology og Transeuro Energy samt Funcom, Ignis, IGE og BonheurOljeprisen skyter fart igjenOljeprisen stiger torsdag morgen, og er nå betydelig høyere enn da Oslo Børs stengte sine dører onsdag ettermiddag.Dette kan gi mer børsfall i Europa og dermed fall ved Oslo Børs. Den høye oljeprisen var blant faktorene som Brent for levering i april omsettes nå til 116,46 dollar, opp 0,45 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er opp 0,56 prosent til 104,96 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet brentoljen rundt 115,60 dollar fatet. Onsdag morgen kostet brentolje rundt 112,50 dollar per fat.Uroen i Libya har redusert landets oljeproduksjon til cirka 0,5 millioner fat per dag, ned fra 1,6 millioner fat daglig før uroen brøt ut.Det sa sjefen for Libyas nasjonale oljeselskap Shokri Ghanem på en pressekonferanse onsdag kveld. Mye av nedgangen skyldes at utenlandske oljearbeidere har reist, hevdet han.- Libyas oljefelt ligger spredt i ørkenen. Mange utenlandske arbeidere fikk panikk og ønsket å dra. Det gjorde også libyske arbeidere, tilføyde han.(Mer under bildet)Ifølge Ghanem er Libyas oljeindustri fortsatt koordinert og ledet sentralt.Onsdag steg prisen på brentolje etter at uroen i Libya eskalerte. Mummar Gaddafis styrker angrep ulike oljeinstallasjoner med blant annet jagerfly.- Oljeprisen responderte hovedsakelig på en eskalering av kampene i Libya, som ser ut til å være mer konsentrert rundt oljeinstallasjoner, skriver Ritterbusch and Associates i en rapport, ifølge Associated Press.WTI-kontrakten falt onsdag, påvirket av at den ukentlige oljelagerrapporten fra amerikanske energimyndigheter viste at råoljelagrene steg mer enn ventet.I forrige uke steg råoljelagrene med 2,5 millioner fat, til 348,9 millioner fat.Bensinlagrene falt med 5,5 millioner fat til 229,2 millioner fat, mens destillater falt med 4,0 millioner fat til 155,2 millioner fat.Det var på forhånd ventet at de amerikanske oljelagrene ville stige med 1,0 millioner fat. Bensinlagrene var ventet ned 1,5 millioner fat, mens destillatlagrene var ventet ned 0,5 millioner fat.Lagrene ved Cushing er nå på det høyeste nivået siden 2004.Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 28,25 prosent i HRG (Hurtigruten).Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .