Børsene stiger over hele Asia

Optimistene sitter i førersetet på de asiatiske børsene fredag. Dette oppmuntrer investorene. Følg utviklingen her.

Mann utenfor Tokyo-børsen i Japan. Foto: AP
Børs

Tokyo-børsen stiger fredag for andre dag på rad, og Nikkei stiger i øyeblikket 0,9 prosent til 10.678,70. Den bredere Topix-indeksen legger på seg 0,6 prosent til 954,11.Svakere yen løfter Toyota, Canon En svakere yen løfter eksportører som Toyota Motor og Canon høyt opp på vinnerlisten. Sumitomo Electric Industries spretter opp 7-8 prosent, etter et oppslag i avisen Nikkei om at selskapet har utviklet et billigere batteri.- Det har vært en drakamp mellom den sterke økonomien på den ene siden, og høyere oljepriser og uro i Midtøsten på den andre. Men den positive nyhetsstrømmen blir sterkere, sier sjefstrateg Koichi Kurose i Tokyo-baserte Resona Bank.- USA nærmer seg gradvis en bærekraftig økonomisk innhenting, legger han til.Ellers i Asia er Hang Seng opp 1,2 prosent, mens Shanghai-børsen - målt ved Shanghai Composite-indeksen - er opp 0,2 prosent. Taiwan-børsen stiger 0,6 prosent, mens Kospi 200 klatrer over 1,3 prosent.Jobbtall fra USA gir optimisme Investorene ble også oppmuntret av gårsdagens nøkkeltall i USA, og ikke minst jobless claims . Antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA falt fra reviderte 388.000 (opprinnelig meldt 391.000) per 19. februar til 368.000 per 26. februar.Det var på forhånd ventet at tallet skulle være 395.000.Det løpende gjennomsnittet for de fire siste ukene falt fra 401.250 til 388.500.- Jeg tror markedet var veldig fornøyd med jobless claims-tallene. Komponenten som har hengt mest etter har vært jobber, og nå begynner vi å se et oppsving, sier sjefstrateg for aksjer Jeremy Zirin hos UBS Wealth Management til CNBC.Spørsmålet er om den positive trenden fortsetter med arbeidsmarkedsrapporten (non-farm payrolls), som kommer fredag.Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs