- De skipningene vi sendte til Japan i helgen har gått som planlagt. I tillegg pakker vi nye ordre i dag for levering i midtuken, sier konsernsjef Sverre Søraa i Coast Seafood, en av Norges største eksportører av fjordlaks.- Forretningene går foreløpig som planlagt, fortsetter Søraa.Om lag 5 prosent av selskapets lakseeksport går til Japan, men Søraa mener det på nåværende tidspunkt er vanskelig å spekulere i hva følgende av tsunamien kan bli for lakseeksporten på sikt.- Vi har snakket med våre japanske kunder i dag, og de er opptatt av å få plassert ordrene sine og få varer levert. De vil fortsette "business as usual", sier Søraa.Coast Seafoods erfaring fra de første dagene etter katastrofen i Japan, er at all eksport til Tokyo og Osaka, samt sørover i Japan går som normalt, mens det er vanskeligere å nå kundene i den nordlige delen, og katastroferammede delen av landet.- Det viktigste nå er at japanerne får den hjelpen de trenger, sier Søraa avslutningsvis.