DNO faller - analysesjef mener aksjen skal opp

DNO International faller onsdag over 2 prosent etter de i morgentimene meldte at de akter å hente nærmere 1,7 milliarder friske kroner. - Aksjen er nært et nytt kjøps-signal, sier analysesjef. Se graf her.

Analysesjef Thomas Nygård i Christiania Securities - Foto: Iván Kverme
Børs
Oljeselskapet DNO International melder onsdag at de nå vurderer å utstede et usikret obligasjonslån på 200-300 millioner dollar - opptil 1,68 milliarder kroner.Lånet vil etter planen ha forfall i 2016, og skal benyttes til refinansiering av eksisterende gjeld samt generelle selskapsformål.Aksjen faller 2,10 prosent til 9,32 kroner på børsen etter meldingen. Den siste måneden er DNO ned 8,18 prosent, mens aksjen i fjor steg solide 72,38 prosent.Analysesjef Thomas Nygård i Christiania Securities sier imidlertid til HegnarOnline onsdag at han tror DNO skal opp på kort sikt og at aksjen kan komme til å gi et nytt kjøps-signal om ikke lenge.Nygaard har tatt en titt på aksjen teknisk og det er på ingen måte ille ut for oljeaktøren. (Se graf i bunn av denne artikkelen)- DNO International ligger i en bred stigende trend. Videre oppgang innenfor trenden anses som mest sannsynlig. Noe motstand ved 9,80 kroner, men et brudd opp gjennom dette nivået vil være et nytt kortsiktig kjøpssignal. På nedsiden er det noe støtte ved 9,40 kroner og ved 9 kroner og 8,60 kroner. Ved et eventuelt tilbakefall bør kursen kunne reagere opp fra disse nivåene. Positiv volumutvikling i aksjen, med relativ høyt volum på dager med oppgang, styrker aksjen teknisk og øker sannsynligheten for videre oppgang på kort sikt, sier Nygaard til HegnarOnline.Tirsdag av DNO.- DNO International viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal. Videre positiv utvikling indikeres, og det ligger støtte ned mot gulvet av kanalen. Aksjen beveger seg i en rektangelformasjon mellom støtte på 8,22 kroner og motstand på 10,75 kroner, skrev Investtech i en rapport.