Duket for mer jubel i aksjemarkedet?

Hever børsene seg videre denne uken? Hvordan ser trenden ut fremover? Agilis Securities gir deg svaret.

Publisert 28. mars 2011 kl. 13.09
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 207 ord
En Onkel Skrue-figur inne på Oslo Børs - Foto: Scanpix
I en rapport mandag ser Agilis Securities nærmere på utviklingen ved USA-børsene og her hjemme den siste uken. Begge steder var det kraftig oppgang.Meglerhuset mener Oslo Børs nå først og fremst må bryte motstand ved ca 446 dersom pilene skal peke videre oppover.- OSEBX endte uken med en oppgang på 2,54 prosent. Det ligger en god del motstand av betydning rundt 446 og indeksen må etablere seg over 455 for at et brudd opp av konsolideringen de siste 4 månedene skal være signifikant. Volumet på oppgangen i Norge har også vært noe skuffende. MACD har igjen gitt kjøp, og RSI er over 50, skriver Agilis.Også i USA har volumet vært lavt. Her ligger motstanden for S&P 500 ved ca 1.300.- S&P 500 endte uken med en oppgang på 2,71 prosent. På tross av urolighetene i Midtøsten/Nord Afrika, gjeldsproblemene i Europa og atomfrykt i Japan, er S&P 500 nå høyere enn når jordskjelvet rammet Japan den 11. mars. Volumet på gjeninnhentingen har vært lavt, men det må allikevel sies at markedet har hatt en formidabel innhenting. Det ligger fortsatt en del motstand i intervallet 1300-1330, skriver meglerhuset.OSEBX er i skrivende stund ned 0,19 prosent til 444,71. Futures fra USA tilsier at Dow Jones mandag åpner opp 0,14 prosent.